Zangles

Wat houdt zangles in?

Het aanleren van een juiste techniek is heel belangrijk wil je je stem niet forceren.
Wat houdt deze techniek in?

Adem:

Een lage ademhalingstechniek. Doordat de adem laag wordt gehouden, kunnen de stembanden ‘ontspannen’  hun werk doen en krijg je een ontspannen toon. Je leert dat je niet moet  ‘knijpen’ met je stem. Zo voorkom je problemen als heesheid en pijn in je keel.

Houding:

Je leert een juiste houding aan. Een goede houding is belangrijk voor de ademhaling. Daarnaast is je lichaam je instrument. Het beste resultaat krijg je wanneer je instrument in orde is. Verder zorgt een juiste houding voor een goed uitstraling. Je voelt je zekerder tijdens het zingen en dit verhoogt vervolgens weer het resultaat.

Stemontwikkeling:

Door allerlei oefeningen ontwikkel je de stem. Het bereik wordt groter en het volume van de stem neemt toe. Je leert gebruik te maken van de zogenaamde resonans: dit zijn de holtes in je hoofd die de toon laten klinken.

Uitspraak:

Je leert klinkers en medeklinkers goed uit te spreken. Dit noemen we dictie. Een goede dictie is nodig om goed  te kunnen zingen. Verder is het belangrijk dat luisteraars verstaan wat je zingt.

Repertoire:

Je leert een repertoire op te bouwen. Je kiest muziek uit die jij graag wilt zingen. Allerlei stijlen zijn mogelijk. Dit kan klassiek zijn maar ook het lichtere genre; musical, ballads, pop. etc.

Intonatie:

Je leert zuiver te zingen. Dat wil zeggen dat je een toon op de juiste hoogte kunt nazingen. Je ontwikkelt je klankvoorstelling. Je leert naar jezelf te luisteren, zodat je kunt corrigeren wanneer dit nodig is.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑